Hitto – juuri tuossa pari viikkoa sitten Markon ja erään tärkeän yhteistyökumppanin edustajan kanssa spekuloitiin, että vaikka Fiercer Media tekee usein kovaa tulosta, niin ”gaala-voittoja teille ei tule herumaan”. Perusteluna yhteistyökumppanimme piti sitä, että edustamme kaikessa räknäilyssä ja analysoinnissa niin sanottua ”inhorealistista koulukuntaa”, jonka on vaikea miellyttää avokonttoreissa, neukkareissa ja komiteapalavereissa viihtyvää ns. homo corporatiusta ja sen edustajia…:)

Mutta ei pitäisi koskaan sanoa ei koskaan! Saimme kuulla, että yhdessä Mainostoimisto Ilmeen  kanssa TUKESille suunnittelemamme ”Markku” ilotuliteturvallisuuskampanja menestyi hienosti Berliinissä Digital Communications Awards -kisassa. Katso lisää: http://mtl.fi/fi/medialle/uutiset/jasenyritysten-uutisia/ilmeen-tukesille-suunnittelema-kampanja-menestyi-berliinissa

Kampanja toteutettiin joulunaikaan 2012/2013.

Ideana oli tiedottaa etenkin nuorille ilotuliteturvallisuudesta sosiaalisen median keinoin. Mainostoimisto Ilme suunnitteli humoristisen hahmon ”Markku”, jolle perustettiin oma Facebook-sivu sekä tuotettiin sivujen sisällöksi etenkin videoita ”Markun” toimista ilotulitteiden parissa.

Ilme suunnitteli myös Facebookin viestinnän muun sisällön, Fiercer Median avustamana.

Fiercer Media toteutti Facebook-mainonnalla  sekä kampanjointia sivuille tykkääjien yhteisön kasvattamiseksi että ”Markun” videoiden mainontaa. Kolmea ensimmäistä videota mainostettiin kohdennetusti normaaleilla ”market place” julkaisun mainoksilla. Neljännelle (ja tärkeimmälle) videolle ostimme Facebookin ns. ”premium” mainospaikan, jota tuuttasimme kohdennetusti oikein huolella Suomen nuorisolle noin viikon ajan ”paraatipaikalla”.

Etenkin kohdennetun premium-mainonnan teho oli kova, saimme mm. seuraavia lukuja:

Videon avaus maksoi keskimäärin 0,09€

– Videomainonnan CTR % mobiilissa oli 10,80%. Eli sadasta videon nähneestä keskimäärin lähes 11 henkilöä avasi videon

– Yhteensä kampanjan ”finaali” video käynnistettiin yli 55 000 kertaa

Projekti osoittaa selvästi sen, että mobiili ja mobiilin ”uutisvirrassa” mainostaminen on kova juttu, joka tullee kasvamaan edelleen. Suurin osa klikeistä ja videon avauksista tässä projektissa tuli juuri mobiiliin kohdistetuista mainoksista.

No, kutsua gaalailllallisille odotamme edelleen. Tunnustuksen kunniaksi juomme Markon kanssa laatukahvit ja jatkamme päivittäistä ”hustlausta” entiseen malliin. Soita meille, jos haluat tehoa FB-markkinointiisi – ehkäpä päästään vielä yhdessä alan kissanristiäisiin juomaan sampanjaa ja kalliita drinkkejä joku päivä ? 🙂