Olen uusin vahvistus Fiercer Median tiimissä, Sami Seppä, 42-vuotias nuorimies Helsingistä. Olen ollut joulukuun alusta asti pyörryttävän kiivastahtisella digitaalisen markkinoinnin matkalla. Kuulun siihen etuoikeutettuun noin 8 % joukkoon, jotka valittiin tämän vuoden Google AdWords Academy – koulutusohjelmaan.

Sami Seppä on Fiercer Median tiimi uusin vahvistus

Viikko-ohjelmani on tyypillisesti seuraavanlainen: 2 päivää viikosta kuluu Innopolissa, Otaniemessä, jossa on enemmän käytännön harjoittelua erilaisilla digimarkkinoijan työkaluilla, mutta jonkin verran myös visionäärisempää pohdiskelua. Kaikki luennoitsijat ovat olleet oman alueensa kovimpia osaajia Suomessa. Ne loput 3 työpäivää viikossa teen töitä Fiercer Mediassa, niiden asioiden parissa mitä koulutusohjelmassa opiskelen. Joku saattaakin jo arvata, että pääpaino koulutusohjelmassa on Googlen omissa työkaluissa ja palveluissa, ehkä kaikkien vahvimmin AdWordsissä ja Analyticsissä. Ilokseni olen saanut kuitenkin huomata, että koulutusohjelman sisältö käsittää paljon enemmän kuin pelkästään Googlen tarjoamat mahdollisuudet.

Ennen tätä reissua olen ollut monenlaisissa töissä, joista osa on ollut oikein mukavia – toiset vähemmän mukavia, mutta kaikissa olen jotain oppinut. Detskuja voivat halukkaat selata LinkedIn-profiilistani, kaikkia en aio tähän sisällyttää. Nokian palveluksessa vietetyt 10 vuotta on kuitenkin toinen matka, joka ansaitsee mielestäni pari riviä tässäkin julkaisussa. Uskon, että opin sillä matkalla liiketoiminnasta enemmän kuin olisin missään oppilaitoksessa voinut oppia. Nokia teki pitkään teknisesti niin edistyksellisiä tuotteita, että käyttäjien oli vaikeaa ymmärtää mitä niillä kaikilla kirjainyhdisteillä oikein pystyi tekemään. Mielestäni opin selittämään teknisiä hienouksia niin, että isoäitinikin ymmärsi niiden merkityksen. Sain myös vahvan ymmärryksen markkinointistrategian soveltamisen käytäntöön sekä pääsin kokeilemaan monia eri taktiikoita päämäärän saavuttamiseksi.

Digimörkö. Nähty Otaniemessä keskiviikkona 17.2.2016

Mitä sitten oikein olen pannut merkille näiden kahden ensimmäisen kuukauden aikana? Valtavasti, mutta ainakin seuraavat asiat ovat vahvasti kirkastuneet mielessäni:

  • Digimarkkinointi alkaa olla jo terminä aika kulunut, mielestäni ketterä markkinointi on paljon kuvaavampi.
  • Dataa on tarjolla valtavasti, mutta lisäarvoa se tuottaa vain, jos pystyy poimimaan sieltä olennaisimmat asiat ja vetää niistä johtopäätöksiä.
  • Content is still the King. Hyvät tarinat kiinnostavat aina ja toisaalta jos ei ole mitään tähdellistä kerrottavaa, niin sitten ei varmasti kannata tuhlata yrityksen aikaa, rahaa ja mainetta Somessa, vai mitä?
  • Valitun kanavan käyttämiseen pitää olla perusteet. En usko että on tehokasta polttaa koko markkinointibudjettia siihen, että laitetaan vähän jotain kaikkialle. Mielestäni on paljon rohkeampaa ja yrityksen kannalta paljon järkevämpää keskittyä muutamaan tai ehkä vain yhteen, järkiperustein valittuun kanavaan ja tehdä se niin hyvin kuin mahdollista.
  • Teknologian ymmärtäminen on yhä tärkeämpää. Onneksi Fiercerin tiimissä on Riia, joka pystyy puukottamaan koodia ja kertomaan meille kuolevaisille miten se meidän elämää muuttaa.
  • Se mitä asiakas haluaa voi olla ihan jotain muuta mitä hän tarvitsee. ”Jotain digipöhinää” kaikkiin eri kanaviin haluava asiakas voi olla tunnin keskustelun jälkeen itsekin sitä mieltä, että sähköpostisuora voi sittenkin olla firman tuloksen kannalta ylivoimaisesti paras vaihtoehto.
  • Ainoa mikä pysyy on muutos. Koko paletti muuttuu koko ajan niin kovaa vauhtia, että on syytä pitää silmät ja korvat auki sekä väsymättä testattava mikä toimii ja mikä ei. Kauneinta tässä mielestäni kuitenkin on se, että mitään ei tarvitse tai kannata vetää enää fiilispohjalla, vaan useimpien taktisten päätösten tueksi on helposti saatavailla laadukasta dataa. Mikään data ei kuitenkaan voi 100% varmuudella taata miten markkinat ottavat jonkun markkinointitoimenpiteen vastaan, mutta nyt sen testaaminen on helpompaa, nopeampaa ja halvempaa kuin ikinä aiemmin.

Haluatko tietää miten voisimme auttaa sinun yritystäsi? Ota yhteyttä Janne Niiniin tai suoraan minuun (050 480 1045 sami.seppa@fiercermedia.fi), niin me kyllä kerromme.